Для посадки спаржі слід вибирати спокійне і сонячне місце. Перед посівом насіння замочується на 1-4 дні в теплій воді. Зростає спаржа протягом 2 місяців з квітня по червень. Зрізають перші молоді пагони довжиною 15-20 г від землі, в перебігу 4-6 тижні з початку плодоношення, а з більш дорослих рослин можна протягом 8-10 тижнів. В їжу пагони спаржі використовують після обробки високими температурами. Їх відварюють в солоній воді і підсмажують з маслом, гасять. Широко використовують як вишуканий гарнір до м’ясних і рибних страв. Готують дієтичні супи і бульйони, консервують і заморожують. При вживанні її знімається втома і стимулюється робота серця, посилюється виведення з організму хлоратов і сечовини.
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Спаржа |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | сорт |
Група стиглості | Ранньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Зелений |
Виробник | SeedEra |
Країна виробник | Україна |
Вага упаковки | 1 г |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Однорічні |
Висота рослин | Низькорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки посіву | Квітень, Травень |
Строки дозрівання | 28 дн |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Маса 1000 насінин | 28 г |
Схожість | 95 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пачка |
Вага | 1 г |
Користувацькі характеристики | |
Стійкість до ламання | Так |
- Ціна: 13,75 ₴